De Canadese troubadour Leonard Cohen staat op 12 en 14 augustus op het Gentse Sint-Pietersplein, de startplek voor zijn nieuwe wereldtournee.

77 is de legendarische singer-songwriter intussen, maar de oude heeft er nog altijd zin in. Twee jaar na zijn onvergetelijke passage op het wondermooie Gentse Sint-Pietersplein, doet Leonard Cohen de dezelfde locatie opnieuw aan. Het historisch kader vormt meteen de aftrap van zijn nieuwe wereldtournee.

Tijdens de concertreeks, altijd goed voor een drie uur durende setlist, brengt hij nummers uit zijn nieuwe plaat 'Old Ideas’ (zeg maar 'tien parels van het allerhoogste karaat'), aangevuld met klassiekers uit zijn rijkgevulde carrière. Zijn eerste studioplaat in acht jaar stond al na een week op nummer 1 in de Ultratop. Het bracht hem de titel van 'oudst levende artiest die deze lijst ooit aanvoerde' op.

Enkel zitplaatsen
Omdat de tickets van zijn vorige Belgische doortocht in 2010 zo snel de deur uitvlogen, besloot de bard toen om twee extra concerten in te lassen. Deze keer zullen enkel zitplaatsen ter beschikking gesteld worden, om het historisch kader nóg meer in de verf te zetten. Dat betekent minder verkoopkaarten. Snel zijn is dus de boodschap.

De tickets kosten 98,5 euro, 88,5 euro, 78,5 euro en 58,5 euro. Er
is een limiet van zes tickets per bestelling. De voorverkoop start op vrijdag 30 maart om 9u via sherpa.be of 070 25 20 20.